Week 1

donderdag

30

jul

maandag

03

aug

Week 2

woensdag

05

aug

maandag

10

aug

Week 3

donderdag

13

aug

maandag

17

aug

Week 4

dinsdag

18

aug

maandag

24

aug

Week 5

dinsdag

25

aug

woensdag

02

sep

donderdag

13 augustus 2020

19:00

JAN JAAP VAN DER WAL – #HUIDHONGER

Duurtijd: 90 minuten - Toegangsprijs: 15 euro

Comedy

Als presentator van de satirische talkshow De Ideale Wereld en jurylid van De Slimste Mens ter Wereld wist Jan Jaap in geen tijd België voor zich te winnen. Vanavond spreekt hij De Koer toe vanuit zijn favoriete hoedanigheid van cabaretier en stand-up comedian. #Huidhonger is – zoals hij het zelf omschrijft – een ingelaste voorstelling over verlangen; verlangen naar contact, naar grotere bubbels en naar elkaars gezicht weerzien in het openbaar vervoer. Op afstand, maar heel dicht op de actualiteit. We mogen weer, we moeten weer. #Huidhonger. Klik hier om meer te weten over Jan Jaap Van der Wal.

Maximum: 200 personen

Wachtlijst
22:00

(500) DAYS OF SUMMER

Duurtijd: 97 minuten - Toegangsprijs: 2 euro

Film

Tom droomt ervan om architect te worden, maar werkt als wenskaartschrijver. Hij wordt halsoverkop verliefd op de mooie, nieuwe secretaresse van zijn baas, Summer. Tom ontdekt dat het paar veel gemeen heeft, ondanks het feit dat ze schijnbaar te hoog gegrepen is voor hem. Ze beginnen een relatie. Wanneer Summer hem plots dumpt, is Tom volledig uit zijn lood geslagen. Tom raapt al zijn moed bijeen om Summer ervan te overtuigen dat hun liefde echt is. Achteraf blikt Tom terug op de 500 dagen die hij met Summer spendeerde om erachter te komen waar het is misgelopen. Hierdoor herontdekt Tom zijn ware passies in het leven. Bekijk hier de trailer.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
vrijdag

14 augustus 2020

19:30

TIM FONCKE & FREDERIK DE BACKER LEZEN VOOR UIT EIGEN WERK

Duurtijd: 60 minuten - Toegangsprijs: 3 euro

Literatuur

Op De Koer brengt Tim Foncke brieven uit de tragikomische roman die hij momenteel schrijft en die zich grotendeels in Aalst afspeelt. Met honderd ontwrichtende persoonsschetsen legt Frederik De Backer in Naarland de obsceniteiten bloot die deel uitmaken van ons bestaan. Het zijn verhalen over geweld, misbruik, drugs, alcohol, porno, ziekte en misantropie. Er hangt een drukkende sfeer rondom de teksten die ons confronteren met ons isolement, ons onvermogen in liefde en onze eigen banaliteit. Een literaire duolezing die je laat schaterlachen van miserie.

 

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
22:00

COLD WAR

Duurtijd: 88 minuten - Toegangsprijs: 2 euro

Film

Dit meeslepende liefdesverhaal, gedraaid in zwart-wit, speelt zich af in Polen tijdens de Koude Oorlog. Een verhaal over onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar. Al snel ontstaat een gepassioneerde romance, die wordt bemoeilijkt door de politiek en andere tegenslagen. Bekijk hier de trailer.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
zaterdag

15 augustus 2020

16:00

ELLA MICHIELS & WIDO UVIN – BRIEVEN VAN BEETHOVEN

Duurtijd: 60 minuten - Toegangsprijs: 5 euro

Literatuur Muziek

Maak kennis met Beethoven de flirter, de gevoelige, de modebewuste, de verdrietige, de zieke. Ella Michiels en Wido Uvin (beiden als leerkracht verbonden aan de Academie voor podiumkunsten) zetten met deze voorstelling op toegankelijke wijze de deur naar de ziel van de legendarische componist op een kier. Ella brengt een verfrissende lezing uit authentieke brieven die Beethoven aan zijn lieven schreef. Wido begeleidt haar met intieme gitaarmuziek van de hand van de meester en sommige van zijn tijdgenoten. Een unieke kans om de mens achter de muziek te leren kennen.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
20:00

MESKEREM MEES LIVE

Duurtijd: 60 minuten - Toegangsprijs: 5 euro

Muziek

De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast. Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart: dat is Meskerem.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
22:00

QUEEN & SLIM

Duurtijd: 132 minuten - Toegangsprijs: 2 euro

Film

Tinder kan al eens een onverwachte match opleveren. Hij is een luid kauwende maar verder voorname jongeman die niet drinkt, zij is een ambitieuze advocaat die net een zaak heeft verloren die haar zwarte cliënt zijn leven zal kosten. Na een vrij ongemakkelijke eerste worden de twee onderweg naar huis in de auto tegengehouden door een witte politieagent. De interactie tussen de agent en de twee inzittenden escaleert gruwelijk en de twee slaan op de vlucht. Niet lang daarna gaan de beelden van de bodycam van de agent viraal en worden Queen & Slim het boegbeeld van natiewijde protesten.

Bekijk hier de trailer.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
zondag

16 augustus 2020

17:00

BRIK TU-TOK

Duurtijd: 45 minuten - Toegangsprijs: 5 euro

Kindvriendelijk Muziek Theater

Een voorstelling op maat van kinderen die ook volwassenen zal boeien. Bij Brik Tu-Tok schept een parallelle wereld waarin een breed arrangement aan geluiden tot leven wordt gewekt door samples en allerhande huiselijke en zelfgemaakte objecten. De muzikanten/personages gedragen zich nu eens grotesk, dan weer humoristisch. Acteurs en theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn onderzoeken met hun onconventionele band een totaalpakket waarin grenzen tussen kunst, theater en muziek worden verlegd. In hun gedurfde performances schept het duo een eigen universum.

Opgelet! Ook kinderen hebben een ticket nodig.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
19:30

MAUD VANHAUWAERT EN TOM KESTENS

Duurtijd: 60 minuten - Toegangsprijs: 10 euro

Muziek Poëzie

Op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment opereren Maud Vanhauwaert en Tom Kestens het liefst. Het duo speelt broos en bruut, grappig en gevaarlijk, gewapend met een ontwapenende présence. De poëziebundels van Maud Vanhauwaert werden veelvuldig bekroond. Met haar performances treedt ze op in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal. Muzikant-componist Tom Kestens is een multi-talent, hij zoekt altijd de kortste weg naar het hart. Tom maakte deel uit van de originele Das Pop en ontpopte zich later tot frontman bij Lalalover.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
22:00

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

Duurtijd: 119 minuten - Toegangsprijs: 2 euro

Film

Marianne is schilder en moet het huwelijksportret van Héloïse schilderen, een jonge vrouw die net het klooster verlaten heeft.

Héloïse weigert te poseren als verzet tegen haar lot als echtgenote. Marianne zal dus in het geheim moeten schilderen. Voorgesteld aan Héloïse als gezelschapsdame bekijkt Marianne haar en groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen.

Bekijk hier de trailer.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets
maandag

17 augustus 2020

20:00

NELE / MET SUPPORT ACT VENTUS

Duurtijd: 120 minuten - Toegangsprijs: 3 euro

Muziek

NELE is het project van Nele Uyttendaele met band. Ze studeert Jazz aan het conservatorium in Leuven en heeft een bachelor in Muziekpedagogie. In haar muziek combineert ze pop en jazz om verrassende vibes te creëren. Laat je betoveren door haar zwoele stem die je meeneemt op een muzikaal avontuur.

Ondertussen werd Ventus uitgekozen als support act. Klinkt bekend? Dat kan, want RADIO 1 draaide hen de afgelopen weken enkele keren.

Maximum: 150 personen

Koop Tickets

In samenwerking met